SKŁADKI NA ESPEN ZA 2012 ROK
Wysokość składek za członkostwo w ESPEN w 2012 wynosi:
- 110 EUR – indywidualna
- 80 EUR – grupowa
- 30 EUR dla osób młodych (czyli wszyscy, ale chodzi o metrykalny wiek poniżej 32 roku życiaJ)
Obecni członkowie
Do końca grudnia logują się na stronie: www.espen.org w zakładce MEMBERS.
Pojawi się wtedy strona do odnowienia członkostwa i automatycznie przekieruje nas na odpowiednią stronę płatności (jeszcze nie jest aktywna).
Gdybyśmy zapomnieli hasła (password) zawsze można poprosić o jego automatyczne przesłanie na naszego maila (stanie się tak tylko, jeżeli wcześniej byliśmy zarejestrowani w ESPEN).
Gdybyśmy zapomnieli naszego loginu użytkownika (username):
- Członkowie, którzy zapisywali się przez internet: ich loginem jest adres e-mail,
- Jeśli zapisywano się w inny sposób: loginem jest nazwisko.
Członkostwo zapewnia:
- dostęp do kursów żywieniowych tj.: ESPEN Course in Clinical Nutrition and Metabolism, ESPEN Advanced Course in Clinical Nutrition and Metabolism lub Intensive course in Tracer Methodology in Metabolism w Maastricht,
- zniżkę na udział w kursach LLL “na żywo” (Live Modules) – w celu uzyskania certyfikatu z żywienia klinicznego lub i/lub możliwości stania się nauczycielem żywienia klinicznego reprezentującego dany kraj
- 20% zniżkę przy rejestracji na coroczny kongres ESPEN,
- bezpłatny dostęp online do Clinical Nutrition – najlepszego periodyku w tej dziedzinie w Europie. Członkowie otrzymują ponadto wersję drukowaną (obejmuje cały rok, jeżeli dokonało się zapisu przed 1 grudnia),
- newsletter ESPEN,
- dostęp do grantów naukowych,
- możliwość ubiegania sie o nagrody ESPEN dla młodych badaczy,
- dostęp do zwrotu kosztów dojazdu na coroczny kongres,
- najlepszy sposób, aby stać się częścią świata żywienia klinicznego.
Nowi członkowie
Na stronie: www.espen.org należy wypełnić online formularz zgłoszeniowy (member application form). Następnie otrzyma się login użytkownika i hasło ESPEN (username i password). Można się już logować, czekając na papierową wersję Clinical Nutrition.
Uwaga – akceptowane przy płatnościach online są Visa i Mastercard.
O inne formy płatności (np. przelewy) należy pytać pod adresem: andre.vangossum@erasme.ulb.ac.be