SKŁADKI NA ESPEN ZA 2012 ROK

Wysokość składek za członkostwo w ESPEN w 2012 wynosi:

  • 110 EUR – indywidualna
  • 80 EUR – grupowa
  • 30 EUR dla osób młodych  (czyli wszyscy, ale chodzi o metrykalny wiek poniżej 32 roku życiaJ)

Obecni członkowie

Do końca grudnia logują się na stronie: www.espen.org w zakładce MEMBERS.

Pojawi się wtedy strona do odnowienia członkostwa i automatycznie przekieruje nas na odpowiednią stronę płatności (jeszcze nie jest aktywna).

Gdybyśmy zapomnieli hasła (password) zawsze można poprosić o jego automatyczne przesłanie na naszego maila (stanie się tak tylko, jeżeli wcześniej byliśmy zarejestrowani w ESPEN).

Gdybyśmy zapomnieli naszego loginu użytkownika (username):

  • Członkowie, którzy zapisywali się przez internet: ich loginem jest adres e-mail,
  • Jeśli zapisywano się w inny sposób: loginem jest nazwisko.

Członkostwo zapewnia:

  • dostęp do kursów żywieniowych tj.: ESPEN Course in Clinical Nutrition and Metabolism, ESPEN Advanced Course in Clinical Nutrition and Metabolism lub Intensive course in Tracer Methodology in Metabolism w Maastricht,
  • zniżkę na udział w kursach LLL “na żywo” (Live Modules) –  w celu uzyskania certyfikatu z żywienia klinicznego lub i/lub możliwości stania się nauczycielem żywienia klinicznego reprezentującego dany kraj
  • 20% zniżkę przy rejestracji na coroczny kongres ESPEN,
  • bezpłatny dostęp online do Clinical Nutrition – najlepszego periodyku w tej dziedzinie w Europie. Członkowie otrzymują ponadto wersję drukowaną (obejmuje cały rok, jeżeli dokonało się zapisu przed 1 grudnia),
  • newsletter ESPEN,
  • dostęp do grantów naukowych,
  • możliwość ubiegania sie o nagrody ESPEN dla młodych badaczy,
  • dostęp do zwrotu kosztów dojazdu na coroczny kongres,
  • najlepszy sposób, aby stać się częścią świata żywienia klinicznego.

Nowi członkowie

Na stronie: www.espen.org należy wypełnić online formularz zgłoszeniowy (member application form). Następnie otrzyma się login użytkownika i hasło ESPEN (username i password). Można się już logować, czekając na papierową wersję Clinical Nutrition.

Uwaga – akceptowane przy płatnościach online są Visa i Mastercard.

O inne formy płatności (np. przelewy) należy pytać pod adresem: andre.vangossum@erasme.ulb.ac.be